Name : Nothing is Impossible :Dengan SHAKLEE....Badan Sihat ...Ibadah jadi Indah Theme : Life Jurnal tentang kehidupan..kesihatan..dan harapan



Nothing is Impossible


I'm The Sweet Owner

NADIA...MAMA AULIA ALESYA..SEORANG GURU PENDIDIKAN KHAS...SHAKLEEINDIDISTRIBUTOR... MENULIS TENTANG KEHIDUPAN, KESIHATAN .. CATATAN UNTUK ESOK..YANG BAIK TAK SEMESTI BAIK YANG BURUK TAK SEMESTI BURUK.... COD SHAKLEE SEKITAR SHAH ALAM..POST ENTIRE WORLD.. Enjoy~



Berminat..tekan & Beli..

Selepas itu tunjukkan bukti pembelian anda kepada saya bagi memudahkan saya memberi cara dan aturan makan vitamin Shaklee.


CERITA CERITI ...DARI SAYA UNTUK ANDA...


Contact Me

: NadiaMamadeqcha'
: NadiaFauzan
: nadiamamadeqcha_shakleecious

Disclaimer

Penafian: Segala testimoni/ penulisan tentang produk yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.
Tempat baru Semangat baru...
Monday, 12 January 2015 | 0 Possible[s]
Assalammualakum...Salam Maghrib....

wah lamanya tak ke udara..maklumla..sibuk sedikit lantaran bertukar tempat bertugas...banyak yang perlu di selesaikan...

Tekanan usahlah cakap bertubi tubi..,.macam-macam nak disiapkan terutama surat serah tugas fail fail...macam-macamla.......

tapi as usual   ..Nadia mantain ...
hahah  coz..my darling Bcomplex...selalu ada..


for reduce my stress level..


Jangan kome..kalu dah tahap gaban stress boleh ..KOMA ..kome...
so jagalah...Sayang diri dulu baru..kita boleh sayang orang lain.....




Pecinta #shakleeeffect
Pengguna tegar Shaklee...


Gegata...alahan miang part2
Saturday, 27 September 2014 | 1 Possible[s]

asslamualaikum...semoga hari ini lebih baik dari semalam...Macam mna Aulia?...alhamdulillah...makin okey cuma miang gegata tuh masih ada...konfirm esok mc lagi....so esok giliran cik Podat jaga...

In Shaa Allah...pagi tadi..Nadia wat experimen..hehhe.. cuba letak..ESP pluss Vitamin C...pluss 1sudu tepung ubi kayu...dibacakan Alfatihah..ayatul kursi..dan di jadikan bedak sejuk kat badan..Aulia..HASILNYA.....

Alhamdulillah...kat bahagian badan..dan kurang gatai...muka...jer x bedakkan..coz aulia biasala...x mau...busuk la...macam macamla..

Jadi sesiapa yg bermasalah macam anak nadia..bolehla cuba...

Ha nk try ESP dan Vitamin C...untuk kulit gebu marvelos... contact Nadia yer di 0192434230

Labels:

GEGATA...alahan kulit yang miang
Assalamualaikum...semoga semua sihat belaka..baru sempat bercerita...nak berkongsi kisah tentang anaknda hamba..Aulia Aleesya yang Allah uji dengan Alahan kulit..aka Skin Allergy atau bahasa kita Gegata...atau bahasa kampung  kata "ludah hantu"..

Asalnya Aulia demam panas...Jumaat pagi kelmarin...tengok kaki Aulia naik tompok2 merah...sah kena gegeta...bermula la episodnya..

dan Dah hampir 2 malam...Aulia merengek kegatalan..yerla Gegata nih kan merenyam..miang..huhu coz Nadia pun sering kena  dulu ..tahu seksanya...kita orang dewasa nih ..atlist tahu..tahan ..anak seusia Aulia..manalah tahan..itupun duk pujuk yang mengatakan nih ujian Allah..

Nadia pun duk pusing fikir..mohon dengan Allah bantu bagaimana nak bantu anaknda yang duk gatai tuh...

Alhamdulillah...selain daripada ubat doktor bekalkan  ( still jumpa doktor untuk pastikan alahan nih timbul sebab apa...suspect kena ketit ngan semut api..so aulia x tahan dengannya..huhu sama cam Nadia..)dan ilham daripada Allah Nadia teringat mak shaklee kak Noor Azura ..pesan Basic H Shaklee..boleh guna masa demam atau badan gatai2..Hanya masukkan dalam2-3 titik.



Apa lai..cepat cepat amik Basic H shaklee..dalam besen beserta Air zam zam.. buat air jerlum ngan mandikan Aulia sepanjang hari nih...

Alhamdulillah  demamnya dah kebah. Cuma Gegata tuh masih ada..nih pun duk jaga dia..biasalah nak surut tuh makan hari gak..




Sebenarnya Aulia ngan Nadia memang duk jadikan amalan seminggu sekali mandi beberapa titik air Basic H shaklee..coz kitaorg berdua nih kategory allergic skin...tetapi sejak jarang kena alahan tuh jarakkan mandi guna basic H nih..lepas nih In shaa Allah akan amalkan semula.

opps..pesanan penaja untuk anak-anak yang Eczema elok sangat  amalkan mandi guna basic H nih tau..



MY BLOG UNDER CONSTRUCTION...
Monday, 22 September 2014 | 0 Possible[s]

Cerita tentang Hamba..yang bernama Ima Nadia binti A.Rahim
Saturday, 20 September 2014 | 1 Possible[s]
Assalamualaikumwarahmatullah...apa khabar semoga semua dalam lindungan Allah...
Huish...ada cabaran yg diberikan oleh neny Nadia dari FJM..iaitu Master Norhanita iaitu bg  selama 30 hari.satu hari satu entry...ini entry pertama..@task pertama..Gambar terbaru dan 5 Kisah menarik  tentang diri.

1)Gambar Terbaru
Gambar di atas ini..di ambil ketika kami mengikuti motivation day for company hubby..di Legoland JB.Yang tersengih besar tuhla..my princess ..Aulia Aleesya.

2) 5 fakta menarik tentang diri saya
 a.  Anak sulung daripada 5 beradik. Seorang yang ceria dan yakin setiap masalah ader cara penyelesaian baik cepat atau lambat.
b. Hanya average student...Mengambil jurusan Pengurusan Pusat Sumber Maklumat di UITM. Pernah bekerja di DIGI as Customer Service.
c. Pertama kali jumpa orang ingat Nadia jenis sombong, agak pendiam tapi dah kenal hehe tahu la..
d. Suka membaca dan berjalan jalan untuk observe orang lain , terapi minda dan cari pengalaman baru.
e. Mencintai dunia pendidikan kerana percaya GURU merupakan seorang Jurutera Manusia.

nadia 


Awards Liebstar..Dengan izinnya milikku..


Assalamualaikum...Liebstar award....satu award yg Nadia kurang arif..namun tercalon...thanks to IsabellaIdura..rakan maya Nadia yg calonkan..thanks dear.
Okey Ini syarat Award Liebstar nih..yg nadia dapat dr blog Isabellaidura..

Syarat-syaratnya adalah :
  • Sertakan nama dan url sahabat anda yang telah calonkan anda dalam Liebster Award ini.
  • Sila jawab 11 soalan yang diajukan oleh sahabat anda yang mencalonkan anda.
  • Anda wajib mencalonkan 11 blog orang lain yang mempunyai potensi yang besar. Pandai-pandailah anda pilih.
  • Ciptalah 11 soalan anda sendiri untuk mereka jawab. Mereka wajib jawab soalan anda.
  • Maklumkanlah pada 11 sahabat anda yang tersenarai dengan apa cara sekalipun.
                             Ni pula soalan yang diutarakan oleh IsabellaIdura yang perlu dijawab dengan sejujurnya...
       
  Kenapa nak jadi blogger?
  Nadia jadi blogger sebab nak kongsi suka duka kehidupan, nasihat  dan satu catatan untuk anaknda tercinta   semoga boleh dijadikan panduan kelak.Lagipun in sha Allah nih cara mudah untuk sampaikan dakwah.
  Apa pencapaian terbaik awak sepanjang jadi blogger?
Sejujurnya tiada.
Apa pendapat awak tentang blog saya?
Cute. Lots info ..
Jujurnya, awak akan perkenalkan tak blog saya ni kepada kawan-kawan awak yang lain?
ya..
Dah follow saya ke belum?
ya


Ringkaskan, sape diri awak.

Ima Nadia anaknda kepada Datuk A.Rahim dan Datin Siti Rothiah..
Mama kepada seorang puteri Aulia Aleesya...Isteri kepada Fauzan Abdul Razak..
seorang Guru pendidikan khas...Shaklee indi Distributor..

Apa penyakit yang pernah awak hadapi dan rasa penyakit tu terlalu sakit sampai tak boleh diungkap dengan kata-kata.
merupakan seorang pesakit Adenomyosis

                 Pernahkah awak mendoakan supaya orang yang awak benci mendapat malapetaka.hahaha..
                                                  Tidak kerana sebagai muslim aku sayang padamu
Pernahkah awak menghadapi saat yang terlalu sukar dalam hidup? dan bagaimana awak hadapinya?

Biasalah..itulah universiti terbaik yang mematangkan hidup..
Pernahkah anda menangis teresak-esak atau beria-ia?
Ya disaat berkhalwat bersama Dia.Kerana Dia penyimpan rahsia saya.
Kongsikan saat paling anda gembira dan tak boleh lupakan
3 Dis 2005  tarikh pernikahanku...10 Mei 2010..kelahiran Aulia Aleesya

Basuh..lipat...susun..wangi semerbak..
Wednesday, 17 September 2014 | 3 Possible[s]

Assalamualaikum..wbt...sihat semua..today..nadia....hem nak cita pasal proses yg memang mengambil masa..iaitu..basuh lipat..and susun semua baju baju...dan laundry. Kauorng ader masalah cam Nadia x??

For me..I always..make sure  baju kotor tiada dalam bakul..mesti basuh...danbpaling heaven bila angkat baju..tengah panas...baju bau wangi ja..

even..kalu pergi bercuti..pun..n sampai Nadia ada beli portable mesin basuh bley spin okey..dan portable dryer....hehhe giler obses..kata hubby nadia.(nanti tunjuk yer)...

Dan Kalu holiday selalunya.Kami  bawa satu bag because  I do laundry.SSebab  to both items..mesin basuh n dryers kena bawa. Plus..nadia guna sabun basuh Shaklee..yg marvelous...wangi dan hypoalegenik...coz aulia dan nadia jenis sensitive  skin....and tak kisah di jemur dalam rumah.wangi ja.

Tips..

Sabun Shaklee @Fresh Laundry... amat sesuai untuk yang allergic to any of laundry  products.Especially..yg ader anak exema..kesian tau diorg menggaru bila gatal. 

Jika berminat nak cuba.call me x pun whatsupp @019243423. Dan jangan lupa follow  me at @nadiamamadeqcha_shakleecios.about wonderful Shaklee.


Newer Post
Older Post